Intuïtief tekenen en systemische opstellingen: twee beeldtalen die elkaar gevonden hebben!
Intuïtief tekenen en systemische opstellingen gaan hand in hand en vullen elkaar aan. Elke taal communiceert vanuit haar eigen vorm.

Wendy d’Hooge, beeldend coach en tekentherapeute laat je zien en ervaren hoeveel informatie in beelden verscholen zit. Met eenvoudige opdrachten maak je tekeningen. Je zult verstelt staan van de inzichten die dat oplevert!

Deze tekeningen en inzichten nemen we vervolgens als uitgangspunt voor de systemische opstellingen. Met de systemische opstellingen onderzoek je een vraag die je hebt. Je maakt een innerlijk beeld door middel van poppetjes (tafelopstelling) of door het neerzetten van representanten.   

Het thema van deze dag is: wat voedt mij?

De focus ligt op de vraag: wat voedt mijn lichaam, hart, verstand of ziel? Is er iets wat ondervoed of overvoed is? Waar is er meer van nodig, waar minder om weer meer in balans te komen? Zijn er lichamelijke symptomen zoals bijvoorbeeld te veel of te weinig gewicht? Is er iets wat zwaar voelt of pijn doet? Welke (systeem) laag van het lichaam, het lichaam zelf, het hart (liefde, relaties), het hoofd (denken, kennis) of de ziel (Zijn en weten) vraagt om aandacht?

Met de systemische opstellingsbeelden gaan we op onderzoek uit. De tekeningen en inzichten uit de tekentaal nemen we daarin mee. Een buitengewoon boeiende en inspirerende manier om via je eigen intuïtie antwoorden te vinden op zowel persoonlijke als ook werkgerelateerde vragen.

Wat leer je?
Algemeen:

Door middel van tekentaal maak je je intuïtie zichtbaar
Je leert hoe de beelden geïnterpreteerd kunnen worden
Je ervaart en beleeft het plezier wat schuilt in het gebruik maken van een beeldtaal
Je maakt kennis met beeldtalen die je meer vertellen dan alleen het gebruik van woorden
Door middel van de (systemische opstellingsbeelden krijg je inzicht in een vraag of symptoom en ervaar je welke stap je kunt maken om weer meer in balans te komen.

Systemische begeleiders:

Wanneer je al ervaring hebt met het systemisch werk en met tafelopstellingen werkt is dit een verdiepende training en aanvulling op je (basis) systemisch werken.
Je maakt kennis met het opstellen van abstracte begrippen zoals o.a. “het teveel”, “het denken” of “het symptoom”.
Je verdiept je kennis over het gebruik van rituelen en systemische taal.
Je verdiept je kennis en vaardigheden in het werken met systemische beelden, c.q. tafelopstellingen.

Voor wie?

Deze workshop is voor iedereen die nieuwsgierig is in de werking van en het werken met beelden. Voor mensen die beroepsmatig werken met mensen die door ziekte of handicap gesproken taal niet zo goed kunnen verwerken
Voor iedereen die zich persoonlijk en professioneel verder wil ontwikkelen.

Datum: 6 maart 2020
Tijden: van 9.30 uur tot 17 uur
Locatie: Ede
Deelnemers: minimaal 6, maximaal 12
Kosten: € 175 per dag incl. arrangementskosten (koffie, thee, lunch etc.)
Trainers: Tekentaal: Wendy d’Hooghe;  Systemisch werk: Iris Pinkepank
Tijdsinvestering: 7,5 uur

 Het Centrum voor Systemisch Werk is een door het CRKBO geregistreerde organisatie en is vrijgesteld van BTW.

 

 

Terug naar het aanbod